0
Snelle levering in België en Nederland
Producten van hoge kwaliteit
Veilig online betalen en bestellen
Meer dan 10 jaar ervaring
Voor professionals & particulieren

Duurzaam

FSC keurmerk voor GezaagdDuurzaamheid vinden we bij Gezaagd erg belangrijk. Met trots voeren wij de labels FSC en PEFC, beide certificeringen zijn door Gezaagd behaald.

1. FSC

Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale non-profitorganisatie die in 1993 opgericht werd door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties. FSC streeft naar een duurzaam bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. FSC Belgium is de Belgische tak van deze internationale NGO.

Een label of claim van FSC op een hout- of papierproduct garandeert dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en/of bijdraagt aan het verantwoorde beheer van onze bossen.

2. PEFC

PEFC is een internationaal label voor duurzame bosbouw, opgericht in 1999. Het label is van toepassing op hout en papier.

Het label garandeert dat het papier uit een duurzaam beheerd bos afkomstig is. De vezels die gebruikt worden voor de productie van het papier, moeten afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen of gerecyclede vezels. Het label heeft twee varianten: PEFC en PEFC gerecycled.

Voor PEFC gerecycled bestaat het papier voor minstens 70 procent uit gerecyclede vezels. Minstens 70 procent van de vezels afkomstig uit duurzame bosbouw of gerecyclede vezels (met een maximum van 85 procent gerecyclede vezels).

Het label wordt beheerd door de Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC), een internationale, niet-gouvernementele milieuorganisatie die verantwoorde en duurzame houtwinning wil stimuleren. Daarmee gaat het op zoek naar een evenwicht tussen de ecologische, sociale en economische functies van houtwinning. Alle actoren in het bos worden daarbij betrokken: boseigenaars, de industrie, milieuorganisaties, wetenschappers en andere gebruikers van het bos.

De controle gebeurt door onafhankelijke controleorganismen.

Professionals, at your service!

Wij zijn de mee-denkende partner in al uw bouwprocessen, van fundering tot oplevering en onderhoud.

Ruim aanbod van plaatmateriaal · Offerte binnen de 48 uur · Oog voor duurzaamheid.

Snelle levering in België en Nederland
Producten van hoge kwaliteit
Veilig online betalen en bestellen
Meer dan 10 jaar ervaring
Voor professionals & particulieren